İKÜ İletişim Sanatları Bölümü

Üniversite'de Kültür'lü Olmak, Kültür'de İletişimci Olmak

"Estetik değerlerin, görsel ve sözel sanatların, yaratıcılığın temellerinin aktarıldığı İletişim Sanatları Bölümü, (Reklamcılık ve Halkla İlişkiler) öğrencilerini 21. yüzyılın farklı gereksinim ve olanaklarını değerlendirebilen, sanatsal ve bilimsel birikimi olan, çağdaş bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır."

Halkla ilişkiler ve Reklamcılık alanlarında öğrencilerinin uzmanlaşmasını amaçlayan İletişim Sanatları Bölümü, uzman ve deneyimli akademik kadrosu ile öğrencilerine, kuram ve uygulamanın birleştirildiği bir ders programı sunmaktadır.

2002 yılında Eğitim-Öğretim yaşamına başlayan İletişim Sanatları Bölümü; Reklam, Halkla İlişkiler, Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi alanlarında bütünleşik bir eğitim-öğretim programını “İletişim Sanatları” adı altında “modüler” sistem ile sunan Türkiye’deki tek bölüm olma özelliğini taşımaktadır.

İletişim Sanatları Bölümü (Reklamcılık ve Halkla İlişkiler), öğrencilerini iletişim, medya, kültür, sanat, siyaset ve işletme gibi alanlarda temel bilgi birikimine ve donanımına sahip bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

İletişim Sanatları Bölümü’nde (Reklamcılık ve Halkla İlişkiler),

• Takım çalışması
  • Disiplinlerarası bağıntı kurma
  • Eleştirel bir bakış açısı kazanma
  • Özgün  yaratıcı düşünceler üretebilme öğretilmektedir.

İletişim Sanatları Bölümü’nde (Reklamcılık ve Halkla İlişkiler),

• Erasmus ile yurtdışında öğrenim görebilirsiniz.
  • Çift Anadal Programı ile istediğiniz alandan ikinci bir diploma alabilirsiniz.
  • Fakülte ve Bölüm tarafından düzenlenen seminer, kongre, sempozyum gibi ulusal ve uluslararası etkinliklerde aktif olarak görev alarak, uygulama alanlarına yönelik deneyim sahibi olabilirsiniz.
  • Uygulama ağırlıklı dersler alarak, sektörde staj yaparak, sektördeki yarışmalara katılarak, projelerde yer alarak mezun olduğunuzda “ayrıcalıklı” olabilirsiniz.
  • İletişim Sanatları Bölümü öğrencilerinin kariyer planlamalarını bilinçli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için bölüm;  sektörün önde gelen profesyonelleriyle çeşitli etkinlikler çerçevesinde öğrencilerini biraraya getirmektedir.
  • Öğrencilerimiz, YÖK bursunun yanı sıra üniversite tercih sıralamalarına göre de  burs alabilme şansına sahip olmaktadırlar.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanlarında uzmanlaşmak istiyorsanız, kuram ve uygulamayı birleştiren derslerle kendinizi alana hazırlamak istiyorsanız, sektör deneyimini kazandıran staj olanaklarından yararlanmak istiyorsanız, çift anadal programı ile çifte diploma ve yurtdışında öğrenim şansı kazanmak istiyorsanız, Erasmus bağlantıları ile eğitiminize başka bir Üniversitede devam etmek istiyorsanız, sizi İletişim Sanatları Bölümü’ne bekliyoruz.

Bunların dışında, unutulmaması gereken, İletişim Sanatları Bölümünün biribirinden değerli öğretim üyelerinin danışmanlığında yönlendirildiğiniz yarışmaların, projelerin, sizlerin diğerlerine göre “bir adım önde mesleğe başlamanızı” sağlayacağıdır.

Eğer tüm bunlardan keyif alıyorsanız ve “ben farklı olmalıyım” diyorsanız İletişim Sanatları Bölümü  sizleri bekliyor...

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 12/10/2018 - 16:15