“COVID-19 Sonrasında Dijital Dünya Nasıl Evrilecek?” E-Söyleşisi

İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Sanatları Bölümü, 5 Mayıs 2020 Salı günü 15.00-17.00 saatleri arasında Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden “COVID-19 Sonrasında Dijital Dünya Nasıl Evrilecek?” başlıklı bir e-söyleşi düzenledi. 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Gazeteci ve Akademisyen Dr. Sertaç Dalgalıdere, İletişim Sanatları Bölümü öğrencilerine, dijital dünyanın tüketimden üretime nasıl geçeceğini, bugün ve COVID-19 sonrasında bu süreci daha avantajlı bir hale dönüştürmek için neler yapmaları gerektiğini açıkladı. 

Türkiye’de son 3 yılda önemli bir iş olanağı durumuna gelen “Online İçerik Yazarlığı” konusunda bilgileri örnekler üzerinden açıklayan Dalgalıdere, günümüzde iş başvurularında insan kaynakları birimlerinin artık özgeçmişleri değil ‘kişinin internetteki ayak izlerini incelediklerini’ belirtti.


“Yaratıcı Düşünce ve İnovasyon” konusuna da değinen Dalgalıdere, katılımcılara niş fikirleri nasıl geliştirebilecekleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak online, doğru ve nitelikli bir içeriğin nasıl oluşturulacağı konusunda bilgilendirdi. 

“İnternet Veri Haberciliği” konusunda yaptığı çalışmaları ve projelerini de açıklayan Dalgalıdere, Türkiye’de online iş olanaklarının genel durumu ve ajanslarda çalışma koşulları hakkında da öğrencilerimizle bilgilerini paylaştı.
COVID-19 virüsü nedeniyle değişen ve değişmeye devam edecek dijital dünyada gençlerin aktif bir rol alması gerektiğini vurgulayan Sertaç Dalgalıdere, etkinlik sonunda İletişim Sanatları Bölümü öğrencilerinin sorularını da yanıtladı.  
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/11/2020 - 10:28