İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrencilerinden Geleceğini Temizle Çağrısı!

“Çevreye duyarlı, doğaya sahip çıkan gençler” misyonu ile hareket eden İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri, çevre bilinci konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla “Geleceğini Temizle” adı altında bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. 

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölümü öğrencilerinden Kamuran Erol, Oğuzhan Kahraman, Gökçe Güney, Sima Üstünkaya ve Taha Altun’un “Seminer V” dersi kapsamında Öğr. Gör. Yakup Sağıroğlu koordinatörlüğünde hayata geçirdiği “Geleceğini Temizle” projesi ile öğrenciler, her ayın 15’inde İstanbul’un çeşitli semtlerinde çevre temizliği yaparak çevre temizliği konusunda farkındalık geliştirmeyi amaçlıyor.  

"Geleceğini Temizle"Öğrencilerin, “Seminer V” dersi kapsamında Dünya Çöp Toplama Günü’nden esinlenerek “Neden sadece 15 Eylül çöp toplama günü olsun ki?” sorusu üzerine hayata geçirdikleri projede, bugüne kadar İstanbul’da Taksim Meydanı, Beşiktaş (sahil, çarşı, Akaretler) ve Avcılar’da çevre temizliği etkinliği yapıldı.   

Kendilerine katılmak ve takip etmek isteyen çevre gönüllüleri ile @geleceginitemizle adlı Instagram hesabı üzerinden bir araya gelen öğrenciler, her ay temizlik hareketinin gerçekleştirileceği semti yine aynı sosyal medya hesabı üzerinden yapılan oylama sonucunda belirliyorlar. Mayıs ayına kadar temizlik yapacakları semtler belli olan gençler, Şubat ayının 15’inde Bakırköy Sahili, Mart ayının 15’inde Beylikdüzü ve Nisan ayının 15’inde de Büyükada’da çevre temizliği yapacaklar. 

“Temizlenecek bir semt değil gelecek...” sloganıyla yola devam eden öğrenciler, gelecek nesillere sürdürülebilir, yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla faaliyet gösteriyor. 

İletişim:

geleceginitemizle@gmail.com
Instagram.com/geleceginitemizle

 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 01/23/2020 - 10:02